
08 kol JEDNOSTAVNI POSLOVI U ZANIMANJU KUHAR/ICA
Posted at 18:08h
kategorija Turizam i ugostiteljstvo
UVJETI UPISA
- Završena osnovna škola
- 15 god. starosti
- Liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti
OPĆI PODACI O PROGRAMU
Obrazovni sektor: Turizam i ugostiteljstvo
Razina složenosti: 2
Trajanje programa: 180 sati
KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA
Polaznik/ca će moći nakon završetka programa:
- Primijeniti pravila osobne higijene, higijene prostorija, uređaja i pribora
- Koristiti i održavati kuhinjski pribor, aparate i uređaje na ispravan način
- Odabirati živežne namirnice po kvaliteti, podrijetlu i svojstvima te ih čuvati na pravilan način
- Razlikovati i provesti tehnološke postupke gotovljenja jednostavnihjela
- Pomagati pri pripremi, i gotovljenju složenijih jela
- Primjenjivati pravila zaštite na radu