
11 kol PROIZVOĐAČ/ICA TRADICIONALNIH MESNIH PROIZVODA
Posted at 17:36h
kategorija Poljoprivreda, prehrana i veterina
UVJETI UPISA
U program osposobljavanja za proizvođača/icu tradicionalnih mesnih proizvoda može se upisati osoba koja ima:
- Završenu najmanje osnovnu školu
- Navršenih 18 godina života
- Liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova proizvođača/icu tradicionalnih mesnih proizvoda
OPĆI PODACI O PROGRAMU
OBRAZOVNI SEKTOR - Poljoprivreda, prehrana i veterina
RAZINA SLOŽENOSTI POSLOVA - 2
TRAJANJE PROGRAMA (U SATIMA) - 150 sati
KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA
Polaznik/ca će moći nakon završetka programa:
- Primijeniti higijenske mjere u proizvodnji tradicionalnih mesnih proizvoda
- Razlikovati građu i sastav mesa, te odabrati i koristiti kvalitetno meso i začine za proizvodnju tradicionalnih mesnih proizvoda
- Razlikovati i koristit strojeve, alate i pribor za rezanje, iskoštavanje, mljevenje i miješanje mesa, te punjenje ovitaka nadjevom
- Proizvoditi tradicionalne mesne proizvode – kobasica, kulen, šunka, krvavica, slanina, mast i čvarci
- Primijeniti načine konzerviranja i skladištenja tradicionalnih mesnih proizvoda te njihov plasman na tržište
- Primijeniti mjere zaštite na radu, zaštite od požara, pružiti osnovnu prvu pomoć te koristiti zaštitna sredstva i opremu.