O nama

Zajedno s Vama, svjesni smo, kako je teško pronaći posao u struci i općenito.
Nadamo se da ćete nas prepoznati kao instituciju koja bi Vam uistinu mogla pomoći i promijeniti sadašnjost i osigurati bolju budućnost.
Veselimo se učenju zajedno sa stručnim profesorima, koji su sastavni dio našeg tima.
Uvjerite se da je Učilište Elementa trenutno najbolje rješenje za Vas.
Učilište izdaje uvjerenje o završenom programu koje se upisuje u elektronsku radnu knjižicu.

Pratite nas na:

PROIZVOĐAČ/ICA TRADICIONALNIH MESNIH PROIZVODA

UVJETI UPISA

U program osposobljavanja za proizvođača/icu tradicionalnih mesnih proizvoda može se upisati osoba koja ima:

  • Završenu najmanje osnovnu školu
  • Navršenih 18 godina života
  • Liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova proizvođača/icu tradicionalnih mesnih proizvoda
OPĆI PODACI O PROGRAMU
OBRAZOVNI SEKTOR - Poljoprivreda, prehrana i veterina
RAZINA SLOŽENOSTI POSLOVA - 2
TRAJANJE PROGRAMA (U SATIMA) - 150 sati

KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA

Polaznik/ca će moći nakon završetka programa:

  • Primijeniti higijenske mjere u proizvodnji tradicionalnih mesnih proizvoda
  • Razlikovati građu i sastav mesa, te odabrati i koristiti kvalitetno meso i začine za proizvodnju tradicionalnih mesnih proizvoda
  • Razlikovati i koristit strojeve, alate i pribor za rezanje, iskoštavanje, mljevenje i miješanje mesa, te punjenje ovitaka nadjevom
  • Proizvoditi tradicionalne mesne proizvode – kobasica, kulen, šunka, krvavica, slanina, mast i čvarci
  • Primijeniti načine konzerviranja i skladištenja tradicionalnih mesnih proizvoda te njihov plasman na tržište
  • Primijeniti mjere zaštite na radu, zaštite od požara, pružiti osnovnu prvu pomoć te koristiti zaštitna sredstva i opremu.